La Mercè a les Cases Singulars

VISITA A LA CASA ROCAMORA AMB EL 50 % DE DESCOMPTE
Dijous 21 de setembre 11 h english, 12 h català i 13 h castellano
Manuel Rocamora Vidal va néixer a Barcelona l’any 1892. Des de molt jove es va aficionar al col·leccionisme, especialitzant-se en indumentària antiga. Va reunir més de quatre mil peces que van donar orIgen al Museu de la Indumentària Col·lecció Rocamora de Barcelona l’any 1969. El seu afany pel col·leccionisme el va portar també a reunir col·leccions de ceràmica d’Alcora, pintura, dibuix i escultura dels segles XIX i XX ( Ramon Casas, Manolo Hugué, Vallmitjana). Les seves col·leccions es conserven a la que va ser la seva residència, un palauet isabelí situat al barri del Putxet seu de la Fundació Cultural Privada Rocamora.

VISITA A LA CASA FELIP AMB EL 20 % DE DESCOMPTE
Divendres 22 de setembre 11 h english, 12 h català i 13 h castellano
La Casa Felip, seu de la Fundació Vila Casas es troba al pis principal de la finca modernista situada al carrer Ausiàs Marc de Barcelona. Originalment va ser la residència de la familia Felip, qui va encarregar la seva construcció a l’arquitecte Telm Fernández i Janot l’any 1901.Tant el vestíbul com la planta principal són una mostra única de l’ús dels diferents materials durant el Modernisme: vitrall, esgrafiat, ferro…Fou l’habitatge de la família Felip fins a la mort de la seva esposa el 1935. Heretat per les nebodes va passar el 1975 a l’Ordre dels Germans Salesians del Tibidabo. Cinc anys més tard es va instal·lar l’empresa tèxtil Noguera i Vintró. El 1990 va passar a ser la seu del Círculo Condal i el 1997 adquirit per Vila Casas.

VISITA AL TALLER D’OLEGUER JUNYENT AMB EL 20 % DE DESCOMPTE
Dissabte 23 de setembre 11 h
Visita comentada de l’estudi de l’escenògraf, pintor, col·leccionista i viatger Oleguer Junyent, artífex de les escenografies del Gran Teatre del Liceu. També es podrà visitar la col·lecció de nines de la seva neboda Maria Junyent.


VISITA TEATRALITZADA A LA CASA AMATLLER AMB EL 20 % DE DESCOMPTE
Divendres 22 setembre 19 h
Aquells que en el seu moment van habitar a la casa, Antoni Amatller i la seva filla Teresa Amatller, tornaran a ser els amfitrions que rebran als visitants, explicant-los la història de la seva família, del modernisme i de l’arquitecte Josep Puig i Cadafalch; les curiositats, les anècdotes i els secrets millor guardats.

VISITA TEATRALITZADA AL PALAU BARÓ DE QUADRAS AMB EL 20 % DE DESCOMPTE
Divendres 22 de setembre 18 h
La governanta i la cuinera, el servei domèstic que van habitar a la casa, rebran als visitants, explicant-los la història de la família de Quadras, del modernisme i de l’arquitecte Josep Puig i Cadafalch.

ITINERARI FAÇANES PUIG I CADAFALCH AMB EL 50 % DE DESCOMPTE
Casa Amatller, Casa Serra, Palau Baró de Quadras, Casa de les Punxes i Palau Macaya
Dissabte 23 etembre i dilluns 25 setembre 10.30 h
Amb motiu de la propera celebració de l’Any Puig i Cadafalch iniciem una nova proposta cultural amb els Itineraris Puig i Cadafalch que farem per la ciutat de Barcelona. El primer itinerari serà un recorregut explicant les principals façanes de l’arquitecte Josep Puig i Cadafalch (1867-1956) que es troben a l’Eixample de Barcelona. Explicarem qui eren els propietaris de cada casa i veurem els detalls decoratius de cada façana.
Inici de la visita: Casa Amatller, Passeig de Gràcia, 41
© Copyright - Cases Singulars