Qui Som

QUI SOM?
Som la Laura Pastor Durán i la Isabel Vallès Audouard i els nostres inicis professionals es remunten a principis dels anys noranta, com a gestores dels Amics dels Museus de Catalunya. La nostra tasca professional consistia en l’ organització d’ activitats culturals (visites a museus i exposicions, cicles de conferències, activitats infantils i familiars, sortides i viatges culturals…).
Desprès vam anar a treball als Amics del Museu Nacional d’Art de Catalunya, preparant l’organització de l’entitat per a que coincidís amb la inauguració del Museu després de la seva remodelació, el 2004.
Al 2005 van començar a treballar per a la Fundació Institut Amatller d’Art Hispànic, organitzant el Departament de Comunicació del Projecte de Rehabilitació i Restauració de la Casa Amatller. Vam crear els Amics de la Casa Amatller, i vam organitzar diverses activitats com exposicions dels fons fotogràfics de la Fundació Institut Amatller d’Art Hispànic-Arxiu Mas, visites, cursos, activitats infantils, conferències, concerts …
I a partir del desembre de 2010 iniciem el nou projecte Cases Singulars.

QUÈ FEM?
Cases Singulars vol explicar la història del nostre país a través de les cases  dels protagonistes d’aquesta història. I a través d’aquestes cases coneixerem com era la societat, com vivien aquesta gent, a que es dedicaven els propietaris d’aquestes cases, qui les va construir, que van representar aquestes cases dins el context urbà de la ciutat.. I amb les petites històries d’aquestes cases anirem construint la història d’un període transcendental en la història del nostre país, moment de gran transformació del país. Història que va començar en els temps de la Revolució Francesa i que es caracteritza per aquest canvi social d’un mon rural i agrari a un mon urbà i industrial, amb les convulsions socials que aquest canvi va generar i que ens fa entendre d’ on venim per projectar-nos cap el futur.

La possibilitat de durant aquest últims cinc anys estar immerses en el context de la Casa Amatller en totes les seves vessants des dels propietaris de la casa, del arquitecte que la va projectar, dels artistes i artesans que la varen fer amb les seves mans i de les circumstàncies  històriques que van fer possible que fos una realitat… tot això ens va ajudar a anar estructurant el nostre projecte de Cases Singulars.

I és per aquest motiu que amb Cases Singulars volem apropar al públic un patrimoni que està majoritàriament en mans privades i difícil de coneix-se’l i així aconseguim de fer-lo visitable i que la gent el pugui gaudir participant a les nostres visites comentades, escoltant un concert de música o assistint a una conferència, entre altres activitats… diferents maneres de viure aquest patrimoni i sentir que la persona que el visita és també part protagonista de la casa.

Us convidem a tots a conèixer Cases Singulars. Ens acompanyeu?

Laura Pastor Durán – Isabel Vallès Audouard

© Copyright - Cases Singulars